Nirvana Serenity este cea mai bună saltea pentru Bikram hot yoga, pilates şi pentru toate celelalte activitati de streching si flexibilitate care se desfasoara la sol (podea). Salteaua este confectionată dintr-o bază de cauciuc natural biodegradabil gros de 4mm, care este acoperit de un strat de microfibră ce imită la atingere prosopul.Suprafaţa moale ca de prosop nu contine materiale sintetice, ea nefiind toxică. Stratul de microfibră moale şi fin la atingere este alipit stratului de baza prin procedeu termic. Nu există lipici sau substante chimice daunatoare pielii.

Imprimarea frumoaselor imagini este realizată cu vopsele ecologice similare cu cele de la imbrăcăminte nefiind iritante pentru piele.

Suprafaţa foarte fină a prosopului aplicată peste cauciuc ofera control ridicat şi permite tracţiuni (ridicări) dealungul celor mai dificile poziţii, oferind totodată o fină amortizare şi căldură iar în acelaş timpt absoarbe transpiraţia şi minimizează alunecarea.Mai mult decât atât, cu cât transpiră mai mult palmele, cu atât mai antiaderentă devine salteaua.Pentru cei care au mâini foarte uscate, salteaua poate fi intoarsă pe partea de cauciuc asigurându-le în acest fel şi lor o aderenţă mai bună.

Saltelele din gama Nirvana Serenity sunt saltele de dimensiuni mari, lungime 183cm si latime 68cm care oferă acoperire perfectă chiar si pentru cele mai inalte persoane.

ADERENȚĂ ȘI MOBILITATE

Suprafață microfibră. fină și catifelată tip prosop, absoarbe transpirația și minimizează alunecarea.

SERENITY - RELAXARE

Imprimarea frumoaselor imagini este realizată cu vopsele eco-friendly, similare cu cele de la îmbrăcăminte

Caracteristicile saltelelor Nirvana

*  Suprafată anti-alunecare – ofera o aderenţă sporită.
*  Dimensiuni mari – Lungime 183cm, latime 68cm.
*  Baza de cauciuc natural biodegradabil.
*  Suprafaţa din microfibră moale si comfortabilă la atingere.
*  Amortizare profundă cu stabilitate solidă.
*  Usor de curăţat.
*  Materiale care absorb transpiraţia şi care oferă aderanţă sporită atunci cand sunt umede.
*  Nu contin substanţe toxice.
*  Un design unic imprimate cu cerneluri naturale pe baza de apă , care induce (asigura) o stare de calm.

Baza de cauciuc natural de 4mm și stratul de microfibra, oferă amortizare, control și stabilitate.

Vă veţi da seama când salteaua are nevoie de o curăţare rapidă sau una totală, aşa că vă recomandăm urmatoarea rutină:

Curățare rapidă   – se folosește între două curățări totale.

Pentru o curăţare rapidă puteţi să pregatiţi o soluţie din 70% apă şi 30 % oţet la care adăugaţi 2-3 picături de uleiuri esenţiale pentru a-i da un miros plăcut (alegeţi uleiul esenţial în funcţie de preferinţa dvs – lavandă, arbore de ceai, eucalipt, etc ). Puneţi soluţia creată într-un pulverizator. Puteţi pulveriza această soluţie după fiecare utilizare a saltelei. Pulverizaţi pe saltea, după care ştergeţi cu o cârpă din microfibră . Oţetul din soluţie  protejează culorile saltelei si curăţă orice urmă de bacterii.

Spălarea la mână   – cea mai blândă modalitate de curăţare.

Dacă este cald afară şi aveţi posibilitatea să spălaţi salteaua afară , scoateţi salteua, udaţi-o din abundenţă  cu un furtun după care puteţi să o frecaţi uşor cu mâna sau cu un bureţel folosind săpun si/sau detergent pentru rufe delicate. Clătiţi din abundenţă după săpunire. Pentru a scurge cât mai bine apa din saltea, puneti un prosop uscat peste saltea după care rulaţi-o şi stoarce-ţi-o încet. Lăsaţi-o să se usuce întinsă într-un loc uscat.Puteţi spălala salteau şi folosind duşul. Puneti salteau în cadă, udaţi-o bine după care o săpuniţi şi o clatiţi. Folosiţi prosopul pentru excesul de apă şi apoi puneţi salteaua la uscat.

Spălarea folosind maşina de spălat.    

Derulaţi salteaua şi bagaţi-o în cuva maşinii de spălat cu partea colorată spre interior. Adăugaţi puţin detegent pentru rufe delicate şi selectaţi un program ce foloseşte apa rece sau o temperatură mai mică de 30 grade. Având în vedere că salteau cântăreşte 2.75 kg şi că are o capacitate de absorbţie foarte mare a apei s-ar putea ca în timpul ciclului de spălare, maşina de spălat să debalanseze putin. De asemenea, puteţi să folosiţi si un ciclu de centrifugare care va elimina excesul de apă acumulat în timpul spălării. Nu folosiţi funcţia de uscare a maşinii de spălat, dacă există. Salteaua Nirvana Serenity se usuca natural.

Uscare   

Scoateţi salteaua din cadă sau masina de spălat după caz şi ştergeţi cu un prosop absorbant  ambele părţi ale saltelei. Întindeţi salteaua cu partea colorată în sus, într-o cameră caldă la orizontală fără să facă cute sau întindeţi-o pe un suport de rufe. Atenţie la suportul de rufe să fie unul zdravăn astfel încât să poată susţine salteaua care este destul de grea. Dacă în încapere este cald, dupa 24de ore, suprafaţa de microfibră ar trebui să fie uscată suficient încât să întoarceţi salteaua cu cauciucul în sus. Luaţi cel mai lung prosop absorbant pe care îl aveţi şi puneţi-l peste partea de cauciuc a saltelei şi începeţi să o rulaţi. În timp ce rulaţi salteaua, presaţi-o cu genunchii astfel încât orice urmă de apă care mai este să fie absorbită de prosop. Este foarte probabil să nu aveţi un prosop suficinet de lung care să acopere toată salteaua. În acest caz aliniaţi prosopul la un capăt al saltelei şi începeţi de acolo să rulaţi. După ce terminaţi de rulat şi de presat cu genunchii, faceţi aceeaşi operaţiune dar incepând cu cealaltă margine a saltelei la care prosopul nu a ajuns. Dupa aceste operaţiuni, salteaua va fi uscată în proporţie de 95%. Lasaţi-o întinsă la orizontală pentru a se usca complet.

SFATURI
  • Lăsaţi salteau să se usuce 100% înainte de o nouă folosire.
  • Recomandăm ca salteaua să nu stea în permanenţă rulată. Dupa şedinţa de yoga este de preferat să fie lăsată întinsă pe podea pentru a respira şi a se usca. După ce s-a uscat puteţi să o depozitaţi rulată.
  • Păstraţi salteaua curată. Cu toate acestea, nu spalaţi în exces. Recomandăm o proporţie de 3 la 1 în favoarea spalarii la mână. Curăţarea rapidă poate fi facută după fiecare utilizare dacă timpul vă permite.
  • Evitaţi să uscaţi salteaua la soare.
  • Rețineți că  praful și fibrele de pe podea se poate atasa de baza de cauciuc natural astfel încat  atunci când se utilizează într-un studio cu mult praf, se recomandă ca în loc sa o  rulaţi după practică, să luaţi fiecare capăt al saltelei şi să îl pliaţi către  centru  (dimensiunea saltelei este acum la jumatate), repetaţi operaţiunea până când salteaua are o dimensiune de aproximativ  20 cm laţime fiind uşor de transportat cu ajutorul curelei. Acest lucru va asigura că suprafaţa de microfibră este ferită de murdarie si praf. Odată ajunsă acasă, scuturati  bine salteau de praf şi depozitaţi-o fie  rulată fie întinsă.