Cum pornesc un Powerball cu şnur?

Cum pornesc un Powerball cu mecanism Autostart?

Construirea vitezei progresive a Powerball®-ului necesită o tehnică adecvată pentru a vă asigura că rotirea încheieturii este corect ajustată și sincronizată cu rotorul rotativ.

În timp ce învață tehnica corectă, unii utilizatori fie vor încerca să-și rotească încheieturile prea repede, fie să facă circumferința cercurilor din cot prea mici; acest lucru duce la pierderea sincronizării cu rotatiile rotorului și îl determină să „bată” sau să se blocheze zgomotos în carcasă la fiecare câteva secunde. Sincronizarea vitezei de rotație a încheieturii, astfel încât să se alinieze complet vitezei rotorului, va rezolva imediat acest lucru și veţi  vedea că Powerball®-ul  se rotește rapid până la 10.000 rpm +.

Din experiență, veți vedea că o tracțiune bună și rapida a şnurului de pornire va elibera rotorul la aproximativ 2500/3000 rpm – acesta este viteza ideală de pornire a Powerball®-ului.

Din acel moment, va trebui să începeți să „agitați” rotorul prin întoarcerea încheieturii într-un ritm lent și constant, astfel încât să reușiţi să vă sincronizaţi perfect cu rotorul învârtitor din interiorul carcasei.

Totul este să simțiți o rezistență în încheietura mâinii la eforturile de rotație (atunci când nu există sincronizare, nu va exista nicio rezistență, iar rotorul poate „bate”  zgomotos în interiorul sferei și se va simți ca și cum aţi întoarce pur și simplu mâna în jurul articulației încheieturii mâinii) . Când va exista sincronizare, va exista o rezistenţă plăcută și liniștitoare si veti simți Powerball-ul mult mai greu în mâna dvs.

Odată ce simțiți această rezistență (altfel cunoscută sub denumirea de inerție giroscopică), începeți  încet să creșteți viteza rotirilor încheieturii.

Powerball®-ul este rapid … (foarte rapid) … – cu cât rotorul se învârteşte mai rapid în carcasă, cu atât rezistența inerțială giroscopică este mai mare, iar forța care se percepe direct asupra brațelor și încheieturilor creşte.

Ca unul dintre cele mai bune dispozitive de întărire și reabilitare a membrelor superioare disponibile în lumea de azi, Powerball®-ul  va fi la fel de prietenos  cu cineva care are o  vătămare la nivelul brațului sau la încheietura mâinii cât si cu cineva care încearcă să construiască antebrațe și prinderi puternice. Cu toate acestea, ambii utilizatori vor avea cerințe diferite.

Regula generală este:

– Viteze de rotire lente până la moderate pentru perioade mai lungi (3-15 minute)  PENTRU refaceri liniștitoare
– Rotiri rapide, de mare viteză, pentru perioade scurte (20 – 60 secunde) PENTRU construirea mușchilor, tonifiere și întărire

Vârsta,  condiția fizică, capacitatea de anduranță musculară, dacă membrul este rănit sau 100% sănătos și puternic,  fiecare dintre acești factori vor avea o contribuție directă asupra  vitezei dvs. de rotire „ideală” și fiecare se va adapta săptămână de săptămână.
Ceea ce va fi pentru dumneavoastră astăzi la 1500rpm o viteză ideală, poate fi în afara ritmului 7 zile mai târziu.
Ascultați întotdeauna corpul dvs. și, ca orice exercițiu pe care l-ați face în sala de sport, rămâneți întotdeauna în bune aptitudini fizice.

Ca și la întrebarea „cât de repede ar trebui să-l învârt?”, răspunsul se referă direct la starea fizică a utilizatorului și dacă utilizează Powerball® pentru a-și construi rezistența sau pentru a-şi reabilita un membru rănit.
Cu Powerball®, viteza de rotire mai rapidă generează o rezistență inerțială mai mare și necesită mai multă forță și rezistență musculară pentru a menține controlul.

Powerball® este un dispozitiv de exercițiu izometric, iar rezistența generată este „mereu pornită” în timp ce rotorul se învârte. S-a dovedit științific că exercițiul izometric implică un procent mai mare de fibre musculare decât antrenamentul izotonic (cu greutati) obișnuit și produce rezultate măsurabile într-un interval de timp mult mai scurt.

Drept urmare, cineva cu un caz de tendonită la încheietura mâinii ar putea sta și roti ușor Powerball® la o viteză de 5000 rpm pe toată durata de 45 de minute a emisiunii TV preferate, aducând o ușurare calmantă prin fluxul de sânge îmbunătățit în țesutul tendon inflamat, în timp ce un Războinic de gimnastică experimentat, care nu a experimentat niciodată Powerball, s-ar lupta probabil să-l mențină la o viteză de 11.000 rpm timp de doar 30 de secunde, în timp ce flexorii și extensorii mușchiului lor de antebraț se vor a ca niciodată

Viteza de rotire și durata de rotire sunt personaliyate si vor depinde de vârstă, condiție fizică, capacitate de anduranță musculară, dacă membrul este rănit sau 100% sănătos și puternic.

Veți învăța acest lucru pe o perioadă de 5-6 zile de utilizare a mingii în timp ce mușchii se aclimatizează la ceea ce este o soluție de antrenament unică, eficientă și extrem de eficientă.

Odată ce rotorul atinge un anumit prag de rotaţii, intră sub efectul  de precesiune giroscopică, unde devine efectiv suspendat în interiorul sferei, permițându-i să comute între o rotație în sensul acelor de ceasornic sau în sens contrar, cu doar un flick al încheieturii mâinii.

Acest lucru cauzează deteriorarea mecanismului intern? Ei bine, dacă tranziția se face fără probleme, cu o viteză moderată și de cineva care folosește o tehnică de rotire adecvată, atunci nu . Dar, cum ar fi să încercați să schimbați angrenajele în mașina dvs. fără să împingeți ambreiajul în jos în mod corespunzător?
Dacă încercați să schimbați direcția de rotaţie la o viteză prea mare de rotire și prea des, în timp   se va produce probabil o uzură mică. De aceea  încercați întotdeauna să efectuați tranzacții  lente şi fluide în timp ce schimbati  sensul de rotire și totul va fi bine.

Cei mai mulți oameni au o mână dominantă și acest braţ este acela care suferă de acele leziuni repetitive pe care Powerball®-ul adoră să le  refacă.

În consecință, s-ar putea să vă gasiti facând exerciții cu Powerball®-ul în mâna dvs. dominantă şi sa uitaţi de celălalt membru.

Vă recomandăm să încercați să evitați dacă este posibil acest lucru în timp ce încercați să vă refaceţi un cot de tenis sau o problemă de tendinită la încheietură, deoarece prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea și chiar dacă este doar „o rotire de 1 minut în mâna stângă versus 5 minute în dreapta” încercați să vă asigurați că includeți întotdeauna cel puțin o sesiune rapidă în mâna non-dominantă de fiecare dată când rotiți, asigurând un echilibru bun atât în forță, cât și în coordonare.

NU UNGEŢI VREODATA POWERBALL®-ul!

Powerball®-ul  este un instrument de înaltă precizie, care funcționează în jurul relației de frecare perfectă între banda de susținere a rotorului (un inel special din plastic care sprijină rotorul) și platforma circulară din interiorul carcasei pe care se află acea bandă de susținere a rotorului. Materialele utilizate pe banda și suportul de protecție au fost special alese pentru a asigura o fricțiune perfectă şi care transformă rotirile încheieturii mâinii în viteze de rotaţii ale rotorului.

Cu toate acestea, o singură picătură de ulei … doar o singură picătură mică, plasată oriunde, fie pe platforma interioară a carcasei, fie pe banda de sprijin – va fi suficientă pentru a dezechilibra acea legatură perfectă. Veti constata că rotorul se învârte fără viață în interiorul carcasei, incapabil să răspundă nici măcar la cea mai perfectă sincronizare a încheieturii mâinii. Powerball®-ul dvs. va fi ca și mort!

NOTĂ: Vă recomandăm să NU folosiți Powerball® când aveţi mâinile date cu cremă. Este posibil ca o parte din cremă să-și găsească drumul pe suprafața rotorului în timpul procesului de rotire, deplasându-se de acolo pe banda de susținere a rotorului.  Dacă vă întrebați de ce Powerball®-ul care funcționa perfect, a încetat brusc să mai funcționeze, aceasta ar putea fi o posibilă cauză. Va trebui sa aduceti powerball+ul in service.